Bela kuća: Putin i Obama se ne mrze

Bela kuća opisala je odnos između predsednika SAD Baraka Obame i predsednika Rusije Vladimira Putina kao “poslovni“, prenosi “Sputnjik“.

Izvor: B92

Subota, 01.08.2015.

13:21

Default images
Foto: Gettyimages

Reakcija Bele kuće usledila je nakon što je republikanski predsednički kandidat Donald Tramp izjavio da se dva predsednika “mrze“.

“Ja bih da vas uputim na to kako je predsednik Obama opisao svoj odnos sa Putinom u nekim ranijim prilikama. On je taj odnos nazvao poslovnim i iskazao želju predsednika Putina da otvoreno govori čak i kada su udaljeni jedan od drugog“, naveo je Džoš Ernest, predstavnik za medije Bele kuće.

Iako se dvojica lidera nisu uvek slagala i često različito ocenjuju globalna pitanja “bilo je nekih situacija u kojima je smo mogli da koordiniramo efikasno sa Rusima, a sprečavenje Irana da dobije nuklearno oružje je verovatno najznačajniji od tih slučajeva“, naveo je Ernest.

Dok je boravio u Škotskoj, Donald Tramp je naveo da bi “se dobro slagao sa Vladimirom Putinom“, ali nije ulazio u detalje.

On je takođe naveo da je situacija oko Krima “problem Evrope“.

“Da vam objasnim nešto – ovo je više problem Evrope, nego nas, a Evropa se ne žali toliko koliko se žalimo mi. SAD su kao policajac u svetu“, izjavio je Tramp, dodajući da bi rešavanje problema oko Krima trebalo da predvodi Nemačka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: