"Nisam zadovoljan istragom o napadu na Vučića"

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić nezadovoljan je istragom o slučaju napada na srpskog premijera Aleksandra Vučića u Potočarima jer sve ide presporo.

Izvor: B92

Petak, 31.07.2015.

11:28

Default images
Foto: Tanjug

Mektić nije zadovoljan ni raspravom koja je o Informaciji o bezbednosnom aspektu komemoracije vođena na sednici Saveta ministara BiH.

Ministar je nakon sednice novinarima rekao da mu sve izgleda kao priča "tresla se gora, rodio se miš".

"Dogodilo se to što se dogodilo, dobro se završilo. Ništa posebno, ne verujem da će u nekom smislu značiti bilo kakvu prekretnicu", izneo je Mektić svoj utisak sa sednice BiH vlade, preneli su mediji u BiH.

Istakao je da Savet ministara nije zatražio bilo čiju odgovornost, te da se na sednici više spekulisalo o tome da je za dešavanja u Srebrenici kriv Organizacioni odbor komemoracije koji nema ništa sa bezbednošću tog skupa.

"Doneseni su neki zaključci kao što je: 'treba izmeniti zakone, poboljšati koordinaciju', ali to je za mene demagogija", izričit je Mektić.

Nada se, kazao je, da će parlament BiH biti ozbiljnije mesto gde će se bolje raspravljati o ovom pitanju i tu očekuje konkretnije zaključke, kao i da će biti postavljeno pitanje nečije odgovornosti.

"Tražio sam da bude pokrenuta odgovornost policijskih agencija koje su trebalo da obezbede skup, ali pokušalo se sve svaliti na Organizacioni odbor ", naveo je ministar koji smatra da se taj odbor bavio puno složenijim pitanja, a da je za bezbednost samog događaja u Potočarima bio zadužen Pododbor za bezbednost.

Upitan o podatku da je pod sumnjom za napad na premijera Vučića 20 osoba, Mektić kaže da te podatke može dati samo Tužilaštvo BiH.

"Nisam ovlašćen da dajem podatke iz istrage. Međutim, sve ide presporo, to je moja konstatacija", zaključio je Mektić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

166 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: