Maduro: Rahoj plaćeni ubica; Španija oštro reaguje

Španija je oštro reagovala na komentare predsednika Venecuela Nikolasa Madura koji je španskog premijera Marijana Rahoja nazvao "plaćenim ubicom".

Izvor: B92

Utorak, 28.07.2015.

23:49

Default images
Predsedenik Venecuele Nikolas Maduro. Foto: Beta, AP

Šef španske diplomatije Hose Manuel Garsija-Margalo naložio je ministarstvu da pozove ambasadora "zbog potpuno uvredljivih i neprihvatljivih komentara predsednika Madura o premijeru Rahoju".

Maduro je u nedelju u televizijskom obraćanju rekao da je Rahoj "plaćeni ubica ljudi" zbog uvođenja novih oštrih kaznenih mera za kršenje javnog reda u Španiji.

Garsija-Margalo je ocenio da Venecuela treba da pređe dug put kada je reč o poštovanja ljudskih prava, što, kako je naveo, potvrđuju i brojna saopštenja UN.

Ovo je drugi put za tri meseca da Španija poziva venecuelanskog ambasadora na razgovor pošto je u aprilu Maduro nazvao Rahoja rasistom.

Između lidera dva zemlje dolazilo je i ranije do verbalnih incidenata, navodi AFP i podseća da se još 2007. godine španski kralj Huan Karlos na jednom samitu brecnuo na tadašnjeg predsednika Venecuele Uga Čavesa rečima "Zašto ne ućutiš"?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: