"Modernizaciju MIG-ova kočila samo Srbija"

Mihail Globenko. zamenik direktora kompanije MiG, poručio je da ne vidi perspektivu modernizacije dvadeset jedinica dok su za dvadeset devetke spremni.

Izvor: B92, Tango Six

Ponedeljak, 15.06.2015.

19:27

Default images
Foto: Beta, AP

Na pitanje šta je do sada kočilo modernizaciju do sada odgovara: „Samo Srbija, iz samo njima znanih razloga“.

Kako navodi portal Tangosix, posle najava da ćemo prvo nabaviti, onda modernizovati, ali prvo osposobiti našu više nego skromnu flotu MiG-ova 29 juče je ruska agencija RIA Novosti prenela zanimljivu izjavu direktora MiG-a Sergeja Korotkova

„Srbija je zainteresovana za modernizaciju svojih lovaca MiG-29 koja bi se sprovela u Rusiji. Trenutno Srbija traži najbolju finansijsku opciju za mogući projekat modernizacije“, naveo je Korotkov.

Međutim, prema rečima Globenka njegov direktor to nije izjavio, barem ne na taj način.

On ističe da je njegova kompanija je veoma zainteresovana za remont i eventualnu modernizaciju srpskih MiG-ova 29.

Osim toga, spremni su da da pruže „low-cost“ opcije modernizacije kao i one skuplje koje bi naše lovce doveli do standarda rezervisanih za 4+ generaciju.

Prema nejgovim rečima, što se njih tiče, oni nisu nikada bili problem u bilo kojoj priči kako za remont tako i za modernizaciju i ne žele da komentarišu neodlučnosti Srbije, prenosi Tangosix.

Golobenko ističe da, za razliku od zapadnih opcija, imamo svu neophodnu infrastrukturu i kako je naglasio „u remont i modernizaciju bi možda mogli da budu uključeni i srpski tehničari“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: