Petra Cvijić opet oslobođena optužbi

Voditeljka RTS-a Petra Cvijić (36) ponovo je oslobođena optužbi da je svojim automobilom udarila Slobodana Bajića (73), koji je preminuo od zadobijenih povreda.

Izvor: B92

Petak, 29.05.2015.

09:56

Default images
Foto: Tanjug

Oslobađajuća presuda Cvijićevoj izrečena je juče, rekla je Tanjugu portparolka tog suda Danijela Bogdanović.

Na tu presudu Tužilaštvo ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu, koji je već jednom ukidao oslobađajuću presudu Cvijićevoj.

Apelacioni sud sada mora da donese pravosnažnu presudu, a može da potvrdi oslobađajuću, ili da otvori glavni pretres i da preinači ovu odluku.

Cvijićeva je prošle godine oslobođena optužbi za krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti, ali je u maju Apelacioni sud u Beogradu ukinuo tu presudu i naložio da joj se suđenje ponovi.

U ponovljenom postupku Apelacioni sud je preporučio rekostrukciju događaja na mestu udesa kako bi se utvrdilo pravo činjenično stanje, podsećajući da je, prema datim skicama mesta udesa, nastradali pešak odbačen 10 metara, kao i jer saobraćajno-tehničkim veštačenjima nije odgovoreno na pitanje - da li je to bilo moguće u uslovima kretanja brzinom od 50 do 57 kilometara na čas.

Cvijićeva je Bajića udarila kolima 9. januara 2012. godine u Vodovodskoj ulici.

U prvoj optužnici koju je Prvo osnovno tužilaštvo podiglo protiv voditeljke navodilo se da je ona Bajića udarila na pešačkom prelazu.

Posle saobraćajnog veštačenja, kojim je utvrđeno da pešak nije bio na zebri, i dopunskog veštačenja koje je to potvrdilo, tužilaštvo je izmenilo optužnicu i navelo da pešak nije bio na pešačkom prelazu, ali da je Petra Cvijić bila dužna da obrati pažnju.

Tužilaštvo smatra da je Cvijićeva vozeći "opel korsu" dovela u opasnost živote ljudi, jer nije prilagodila brzinu.

Voditeljka RTS-a je od početka suđenja tvrdila da Bajića nije udarila na pešačkom prelazu već na kolovozu, desetak metara pre prelaza za pešake.

Cvijićeva se od incidenta nije pojavljivala na nacionalnoj televiziji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: