KiM: Danas presuda "Dreničkoj grupi"?

U Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici danas se očekuje izricanje presude pripadnicima takozvane "Dreničke grupe".

Izvor: B92

Sreda, 27.05.2015.

09:54

Default images

Oni su optuženi za ratne zločine nad civilnim stanovništvom u logoru OVK 1998. godine.

Za današnje suđenje vlada veliko interesovanje medija ali i rodbine optuženih pa je dosta građana ali i novinara ostalo ispred sudnice.

Članovi "Dreničke grupe" pušteni su da se brane sa slobode krajem decembra prošle godine nakon što su prethodno platili kaucije.

Odlukom sudije Euleksa u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici, iz pritvora su tada oslobođeni Sami Ljuštaku, Sulejman Seljimi, Sahit Jašari, Jahir Demaku, Zeir Demaku i Hisni Tači.

Ljuštaku je gradonačelnik Srbice i visoki funkcioner Demokratske partije Kosova, a 1998. je bio komandant OVK za Drenicu.

Seljimi je bivši kosovski ambasador u Albaniji i bivši komandant Kosovskih bezbednosnih snaga, koji je tokom sukoba na Kosovu bio komandant glavnog štaba OVK, poznat pod nadimkom "Sultan".

Pripadnici "Dreničke grupe" bili su više od dve godine u pritvoru. Oni su optuženi za ratne zločine, uključujući torturu, zlostavljanje i ubistva za koja se pretpostavlja da su izvršena u logoru takozvane OVK u Likovcu, u oblasti Drenice, tokom 1998. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: