Mekalister kritikuje Zakon o udžbenicima

Predsednica skupštinskog Odbora za obrazovanje izjavila je da je dobila pismo izvestioca EP za Srbiju u kojem on kritikuje predlog Zakona o udžbenicima.

Izvor: B92

Utorak, 26.05.2015.

13:54

Default images
Foto: Beta/AP

Aleksandra Jerkov, koja je i poslanica Demokratske stranke, rekla je na sednici Odbora da je pismo dobila 18. maja i da u pismu Dejvid Mekalister navodi da je dobio primedbe izdavačke kuće "Klet" i da je on zabrinut zbog predloženog zakona.

Ona je prenela da je Mekalister u pismu naveo da je zabrinut jer se tim predlogom zakona ugrožava slobodno tržište i favorizuje se državno izdavačko preduzeće.

Prema njenim rečima, Mekalister je napisao da takav zakon nikada ne bi bio donet u zemljama Evropske unije.

"Htela sam da vas obavestim da sam dobila pismo u kojem se on potpisao kao evropski poslanik i da ću vam ga proslediti. Videćete da neke stvari u pismu nisu tačne, jer se pojedine zamerke odnose na ono što je pisalo u nacrtu zakona", rekla je Aleksandra Jerkov.

Predlog Zakona o udžbenicima bio je u žiži javnosti početkom maja, kada je povučen iz skupštinske procedure.

Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je da je zakon povučen zbog lobista, među kojima ima izdavača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: