Ima raketa nema strelaca

U Vojvodini je, po danas saopštenim podacima više od 1.900 protivgradnih raketa raspodeljeno radarskim centrima i protivgradnim stanicama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.05.2015.

14:41

Default images
Foto: Beta/Arhiva

Od 431 protivgradne stanice u funkciji njih 305.

Na sednici Pokrajinskog štaba za vanredne situacije, u cilju stavljanja u funkciju svih protivgradnih stanica apelovano je na lokalne samouprave da na pravno zadovoljavajući način potpišu ugovore sa strelcima.

Na sednici, kojom je predsedavao komandant štaba Miroslav Vasin, rečeno je i da protivgradne stanice nisu u funkciji, "pre svega jer strelci nisu potpisali ugovore sa Republičkim hidrometeorološkim zavodom".

Istaknuto je i da je u toku nabavka 280 protivgradnih raketa koje su donirale lokalne samouprave na teritoriji AP Vojvodine, saopštila je pokrajinska vlada.

Ukazano je i na dobru praksu u pojedinim lokalnim samoupravama, u kojima su poljočuvari obučeni da obavljaju i poslove protivgradnih strelaca.

U pogledu angažovanja protivgradnih strelaca, konstatovano je da je najkritičnije u lokalnim samoupravama Pančevo i Vršac, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu pokrajinske vlade.

O problemu sa strelcima biće obavešten i Republički štab za vanredne situacije, odlučeno je na sednici sa koje je apelovano na poljoprivrednike da se osiguraju od gubitaka prinosa u slučaju grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: