"Rehabilitacija šok za Evropu"

Crnogorski istoričar Radoje Pajović ocenio je da je odluka o rehabilitaciji Draže Mihailovića "šok i za Evropu i za svet".

Izvor: B92

Četvrtak, 14.05.2015.

21:17

Default images

Istoričar je poznat kao najbolji poznavalac Narodno - oslobodilačkog rata.

"To je šok i za Evropu i za svet koji baštine antifašističku tradiciju", rekao je Pajović agenciji Beta.

Odluka o rehabilitaciji Mihailovića je, kaže Pajović, "van konteksta Atlantske i svih povelja Ujedinjenih nacija, van konteksta antifašističke Evrope".

"Ja ne znam kuda vodi politika u Srbiji", ukazao je Pajović.

Komentarišući neke najave moguće rehabilitacije četničkih vođa u Crnoj Gori, Pajović je kazao da se to ne može dogoditi jer je , kako je objasnio, Crna Gora prihvatila antifašizam kao svoju trajnu vjednost.

"Nema tog suda u Crnoj Gori koji bi doneo sličnu odluku, osim ako bi se sve preokrenulo", kazao je Pajović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

4 h

Podeli: