"Policija znala da se sprema napad"

Sve policijske agencije u BiH su u petak, 24. aprila, bile upoznate sa informacijom da je na teritoriji BiH moguć teroristički napad.

Izvor: B92

Utorak, 28.04.2015.

07:00

Default images
Foto: Tanjug

Toje za agenciju Beta potvrdio izvor iz Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa).

On je rekao da su o mogućem napadu bili obavešteni pripadnici Sipa, Direkcija za koordinaciju policijskih tela, kao i entitetskih MUP-ova, ali da nije bilo informacije gde će se napad desiti.

Po rečima tog izvora, informaciju o mogućem terorističkom napadu ovdašnjim agencijama prosledile su strane obaveštajne službe.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić potvrdio je da je Obaveštajno-bezbednosna služba BiH pre tri dana dobila informaciju o mogućem terorističkom napadu u BiH.

Predsednik Republike Srpske prethodno je izjavio da obaveštajne strukture u BiH nisu imale nikakve podatke o pripremi terorističkog napada, zbog čega Republika Srpska ne može da računa na obaveštajne izvore BiH.

Sipa je sinoć rasporedila svoje pripadnike na području Zvornika i Tuzle, dok su na liniji međuentitetskog razgraničenja pojačane patrole MUP RS.

Dvadesetčetvorogodišnji Nerdin Ibrić je sinoć oko 19 sati naoružan upao u policijsku stanicu u Zvorniku i ubio policajca Dragana Đurića, a dvojicu policajaca ranio.

U razmeni vatre ubijen je i Ibrić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: