Moguć dolazak Tačija u Beograd

Zamenik premijera i šef diplomatije Kosova Hašim Tači potvrdio je učešće na konferenciji "EU integracija Zapadnog Balkana: možemo bolje zajedno", piše Danas.

Izvor: B92

Utorak, 14.04.2015.

23:46

Default images
Foto: Beta/AP

Ovu konferenciju 24. aprila u Beogradu organizuje nevladina organizacija Omladinski odbor za obrazovanje.

Kako preciziraju sagovornici Danas, "EU lobira da se poseta dogodi, a Vlada u Beogradu ove sedmice treba da donese odluku u vezi sa njegovim dolaskom".

U slučaju da Vlada Srbije da zeleno svetlo, bila bi to prva poseta bivšeg kosovskog premijera Beogradu.

"Poziv da učestvuju na konferenciji koja se održava u "Metropolu" dobili su, između ostalih, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, šef makedonske diplomatije Nikola Popovski, šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević, ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif, te šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport.

Pre nekoliko Danas nije uspeo kod nadležnih pravosudnih institucija i u MUP-u da dobije zvaničnu informaciju kakav je tačno status Hašima Tačija, bivšeg kosovskog premijera, i da li bi on, teoretski, mogao da poseti Beograd.

Nezvanično, rečeno je da se protiv njega vodi neka vrsta istražnog postupka za ratne zločine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: