Opomena Živkoviću zbog muslimana

Predsedavajući Skupštine Srbije Igor Bečić izrekao je poslaniku Nove stranke Zoranu Živkoviću opomenu.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.04.2015.

19:14

Default images
Foto: Beta, arhiva

Opomena je izrečena jer je Živković u raspravi rekao da mu je drago što su neki napredovali pa sada žele Abu Dabi u Beogradu, a nekada su pričali "da treba ubijati po sto muslimana".

"Čuo sam ovde dosta poslanika koji su vrlo jasno i javno rekli da bi voleli da je Beograd Abu Dabi. Mislim da je to dobro i da je to jedan veliki napredak, pa verovatno i otuda ime stranke - Srpska napredna stranka, jer je to dramatično bolji stav nego stav koji je bio kod istih ljudi pre petnaestak godina da treba pobiti po sto muslimana”, rekao je Živković.

Na to je reagovao poslanik SNS Vladimir Đukanović, koji je rekao da je Živković uvredio dostojanstvo parlamenta i pozvao na rasnu i nacionalnu netrpeljivost.

Posle određenog vremena, kad je pogledao steno-beleške, predsedavajući Bečić je izrekao opomenu Živkoviću.

Na to se javio poslanik SDS Marko Đurišić, koji je kazao da Poslovnik o radu ne dozvoljava retroaktivno kažnjavanje.

Nakon toga je usledio set reklamiranja povreda poslovnika, pa je predsednica parlamenta Maja Gojković dala kratku pauzu da bi se šefovi poslaničkih grupa dogovorili o načinu rada.

U parlamentu je nastavljena rasprava o amandmanima na leks specijalis o projektu Beograd na vodi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: