Holandija nekoliko sati bez struje

Struja je ponovo uspostavljena na amsterdamskom aerodromu Šipolu, posle velikog kvara na mreži u severozapadnom delu Holandije.

Izvor: B92

Petak, 27.03.2015.

10:28

Default images
screenshot

"Dotok struje je ponovo uspostavljen i počinjemo polako da se vraćamo u normalu, ali se i dalje brojni letovi skreću na druge aerodrome u regionu i biće kašnjenja u poletanjima", rekla je portparolka aerodroma.

Veliki kvar struje u severozapadnoj provinciji severna Holandija izazvao je haos jutros u tom delu zemlje. Vozovi u celoj oblasti su stali, kao i tramvaji u Amsterdamu, vidi se na snimcima holandske javne televizije.

Brojne bolnice su takođe radile sa strujom iz generatora, prenose holandski mediji.

Prekid je počeo oko 9.45 po lokalnom vremenu dok su se obavljali radovi na elektro-stanci u Dijemenu, južno od Amsterdama, rekla je portparolka lokalnog elektrodistributera Teneta.

Deo Holandije je ostao bez struje, najveće posledice oseća sever države, a zvaničnici navode da je do kvara došlo zbog preopterećenja sistema.

Potpuni kolaps je nastao u Amsterdamu, bez struje je ostao deo grada oko aerodroma Šipol, kao i nekoliko bolnica u gradu.

Elektrodistributer Tenet je objavio da je do obustave isporuke električne energije došlo zbog velikog opterećenja mreže.

Portparolka aerodroma Šipol je potvrdila da je došlo do prekida snabdevanja strujom, ali istakla da se sve normalizovalo priključivanjem agregata. Ipak, svi dolazni i odlazni letovi su otkazani.

Potpuno je obustavljen metro i tramvajski saobraćaj, a hiljade ljudi ostale su zaglavljene u gradskom prevozu. Najveći problem je u podzemnoj železnici, pošto vrata na vagonima ne mogu da se otvore ručno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: