"Konflikt se ne rešava tenkovima"

Oružani sukob na istoku Ukrajine ne može da se reši vojnim putem, izjavio je ukrajinski predsednik Petro Porošenko.

Izvor: B92

Subota, 21.03.2015.

22:21

Default images

"Konflikt se ne može rešiti tenkovima i protivvazdušnim raketama 'Grad'", rekao je Porošenko u intervjuu za ukrajinski privatni televizijski kanal Inter.

"Platićemo cenu desetinama hiljada ljudskih života ako se borimo protiv ruskih okupatorskih snaga i separatista koje podržava Rusija u urbanim zonama", dodao je ukrajinski predsednik zagovarajući "reintegraciju" teritorija pod kontrolom pobunjenika u istočnoj Ukrajini.

Porošenko je ocenio da bi lokalni izbori u tom delu zemlje mogli da budu organizovani "veoma brzo, tokom godine" ali tek posle "de-okupacije" tog regiona.

Ukrajinski predsednik je izrazio uverenje da je njegova zemlja spremna da "razbije neprijatelja u slučaju ofanzive na istoku".

"Naša zemlja je u ratu, ali imam čvrstu nadu u mir", dodao je Porošenko uveravajući da Ukrajina poštuje mirovni sporazum potpisan 12. februara u Minsku.

Uprkos primirju uvedenom 15. februara, sporadične borbe se nastavljaju u blizini strateške luke Marijupolj, grada koji je pod kontrolom vlasti u Kijevu, kao i oko aerodroma kod Donjecka, koji je u rukama proruskih pobunjenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: