Koha: Vlada nemoćna da vrati Srpsku

Vlada Kosova "pokazuje nemoć" prema Listi Srpska koja već mesec dana ne učestvuje u radu vlade, skupštine i opština kojima rukovodi.

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2015.

09:49

Default images

Za to vreme premijer Isa Mustafa čeka i ne postavlja nikakav rok, prenosi "Koha ditore."

Portparol kosovske vlade Arban Abraši izjavio je za "Koha ditore" da je Mustafa u vezi smene sprskog ministara Jablanovića "dao rešenje i da to poglavlje pripada prošlosti."

"U istom duhu mi aktuelno zamrzavanje funkcije srpskih ministra i poslanika vidimo kao prolaznu stvar. Srpski zvaničinici imaju političku odgovornost na svakom nivou. Efikasno poslovanje je pre sevga u interesu onih koje oni predstavljaju i u interesu Kosova", rekao je on.

Analitičar Dren Doli smatra da premijeru ne treba mnogo razloga da razreši i zameni ministre s obzirom na to da "srpski ministri ne pokazuju spremnost da služe vladi Kosova."

Predstavnici opozicije ocenjuju da Lista Srpska svim snagama pokušava da se bori protiv kosovske "držve", a pokret "Samoopredeljenje" smatra da ona i ne treba da bude deo kosovskih institucija," jer kako tvrdi poslanica ove partije Aida Derguti "direktno predstavlja interese vlade Srbije."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: