Predaja grupe pobunjenika u Siriji

Grupa sirijskih pobunjenika, koje je opremom pomagala vojska SAD proglasila je raspuštanje i prestanak aktivnosti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.03.2015.

10:54

Default images
screenshot

Kako prenose američki mediji, lideri Harakat Hazma, baziranog u severnoj Siriji, odlučili su da raspuste grupu posle niza ozbiljnih borbi protiv pripadnika Nusra fronta, grupe povezane sa Al-Kaidom, koja u Siriji deluje kao podrška Islamskoj državi.

Portparol Hazma Ahmad al-Ataribi rekao je Vol Strit Džurnalu da je nekoliko desetina pripadnika grupe stradalo u sukobima sa džihadistima koji su nedavno zauzeli ključnu vojnu bazu Slobodne sirijske vojske, grupe koju takođe finansira Zapad.

Al-Ataribi je rekao da grupa ne može da funkcioniše jer je na meti ekstremista i u takvom okruženju ne može da se usresredi na svoj osnovni cilj, rušenje režima Bašara al-Asada.

Grupa je prošle godine dobila veliku isporuku protivtenkovskih mina iz SAD, kao deo plana američkog predsednika Baraka Obame da se pomažu grupe koje se protive Asadovom režimu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: