Novi napad Boko Harama na Majduguri

Borci Boko Harama se već više sati bore sa zvaničnim snagama za kontrolu nad strateški ključnim gradom Majduguri, navode svedoci.

Izvor: B92

Nedelja, 01.02.2015.

10:42

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

Oni su za agenciju AFP izjavili da je napad islamista započeo izjutra oko 3 sata po lokalnom vremenu, kao i da se žestoke borbe između pobunjenika i zvaničnih snaga potpomognutih lokalnim borcima odvijaju na južnom rubu grada.

"Čitav grad je preplašen. Ljudi se boje šta će se dogoditi ako Boko Haram porazi zvanične snage", izjavio je stanovni Majdugurija Adam Krenuva.

Poslednji pokušaj Boko Harama da zaume Majduguri se dogodio pre samo sedam dana, a odbila ga je zvanična vojska. U tom napadu su militanti, međutim, zauzeli grad Monguno, samo 125 kilometara udaljen od Majdugurija, i stavili pod svoju kontrolu tamošnju vojnu bazu.

Većina vojnih stručnjaka je prošle nedelje rekla da će pobunjenici iz grupe Boko Hram verovatno još jednom pokušati da zauzmu Majduguri, pre nego što u Nigeriji 14. februara budu održani opšti izbori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: