Jug se bori sa posledicama poplava

Jug Srbije danas se suočava sa posledicama izlivanja reka koje su za sobom ostavile štetu koja tek treba da bude procenjena.

Izvor: B92

Nedelja, 25.01.2015.

16:11

Default images

Velike štete su u Bosilegradu, Vranjskoj Banji, Surdulici, Vladičinom Hanu i u Grdelici. Oštećeni su putevi, mostovi a proradila su i klizišta.

Posle poplave Predejane se polako vraća u normalu. Vodostaj Južne Morave opada, voda se povukla i iz dvorišta. Meštani još saniraju posledice.

“Voda je brzo došla... Stigla je na metar od kuće, poplavljen mi je jedan objekat, a i sadnice”, navode meštani.

Predsednik Mesne zajednice Predejane Dragan Jović rekao je da je bilo više kritičnih mesta.

“Kada smo morali da se branimo pomogle su nam pojedine firme, dovezle su svoje mašine. Mi smo se organizovali na druge načine”, naveo je Jović.
Najteže je bilo u naselju Aište, gde je potok odneo put pa meštani samo pešice mogu da dođu do svojih kuća.

“Katastrofa... Ovo je nezapamćeno, voda je nosila put, bandere, kamenje. Kuće su stradale. Odsečeni smo od sveta, ne daj bože da nekom pozli, hitna pomoć neće moći da dođe”, ističu meštani, pokazujući da je voda potkopala i betonski stub za struju.

“Mi smo od samog početka tu, sve smo uradili, isključili smo struju. Potom smo pustili napon da bi ljudi mogli da spasu zamrzivače i uređaje”, navodi Dragi Novković iz PD Jugoistok Leskovac.

Ekipe štaba za vanredne situacije su i dalje na terenu, a Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, ističe da se intenzivno radi na saniranju štete.

Takođe, naveo je da će Komisija za procenu štete u ponedeljak izaći na teren.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: