BG:Uhapšena jer se vozila bez karte

A.S. (30) uhapšena je juče u Ulici Aleksandra Dubčeka ispred broja 5 u Beogradu oko16 h jer se švercovala u gradskom prevozu.

Izvor: B92, Blic

Subota, 24.01.2015.

19:20

Default images
Foto: Printskrin

Komunalni policajci su devojku sa lisicama odveli u automobil jer se bez karte vozila u autobusu na liniji 73. Snimak hapšenja objavljen je na Jutjubu.

U Komunalnoj policiji potvrdili su da su devojku vezali lisicama "jer je htela da ode".

"U autobusu na liniji 73 zatečena je A.S. bez važeće karte. Na traženje ličnih dokumenata da bi se napisao prekršajni nalog rekla je da nema ništa kod sebe. Upozorena da će morati da se dovede do najbliže policijske stanice na utvrđivanje identiteta, ona je to s gnušenjem odbila. Počela je da se udaljava i onda su komunalni policajci radi njene lične bezbednosti, a i da se ne bi udaljila bili primorani da upotrebe sredstvo prinude", kazali su u Komunalnoj policiji.

Devojku su odvezli do policijske stanice, gde joj je utvrđen identitet, a protiv nje je osim prekršajnog naloga podneta i prekršajna prijava za ometanje.

Kako kažu u Komunalnoj policiji dnevno se dvoje do troje ljudi odvede u policiju zbog utvrđivanja identiteta, a lisice se koriste "u slučaju da se lice opire, napada ili na bilo koji način ometa izvršenje zadatka".

Mali osudio ponašanje Komunalne policije

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najoštrije je osudio ponašanje Komunalne policije tokom privođenja putnice koja je odbila da se legitimiše u autobusu Gradskog saobraćajnog preduzeća.

U toku je preispitivanje okolnosti koje su dovele do ovog događaja i odgovornosti Komunalne policije, navodi se u saopštenju Službe za informisanje Skupštine grada Beograda.

Ukoliko se ustanovi da je bilo nepravilnosti u postupanju Komunalne policije, protiv odgovornih će biti pokrenut disciplinski postupak, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

546 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: