Milion novih državljana Mađarske

Do kraja mandata aktuelne vlade imaćemo milion novih mađarskih državljana, izjavio je zamenik premijera Mađarske zadužen za nacionalnu politiku Žolt Šemjen.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.12.2014.

08:59

Default images

Šemjen je rekao da će do kraja ove godine broj molbi za novo državljanstvo dostići 700.000, a broj položenih zakletvi 650.000, preneo je portal Vojvodina danas (www.vajma.info).

On je dodao da neće biti dodatnog pooštravanja kriterijuma za dobijanje državljanstva, sem "eventualno manjih korekcija".

Šemjen je rekao da ima manje zloupotreba nego što se moglo pretpostaviti i da su vesti o zloupotrebama ponekad "dezinformacije tajnih službi država kojima se ne sviđa što na njihovoj teritoriji živi puno Mađara, koji su se uspeli vratiti iz poluasimilovanog stanja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: