"I dalje snažni odnosi sa Srbijom"

Turska i Srbija i dalje će imati snažne bilateralne odnose, uprkos nedavnom ubistvu srpskog navijača u Istanbulu, kažu u turskom Ministarstvu spoljnih poslova.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.11.2014.

21:44

Default images

Portparol turskog Ministarstva inostranih poslova Tanžu Bilgič je na konferenciji za novinare u Ankari rekao da "odnosi Srbije i Turske počivaju na snažnim osnovama" i da ih "ne mogu ugroziti ovakvi događaji".

Pošto je na srpskom jeziku uputio saučešće porodici ubijenog navijača Marka Ivkovića, Bilgič je dodao: "Nadamo se da se ovakvi događaji neće ponoviti".

On je pozvao sportske navijače da budu razumni i mirni, preneli su turski mediji.

Po navodima medija, turska policija danas je privela još dva osumnjičena za umešanost u ubistvo Ivkovića. Policija je u utorak, 25. novembra, privela pet osoba.

Marko Ivković (25) uboden je nožem u grudi 21. novembra u Istanbulu ispred sportske arene Abdi Ipekči, uoči košarkaške utakmice između beogradske Crvene Zvezde i Galatasaraja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: