Pastor: Većina u Vladi APV uzdrmana

Pastor kaže da nedavna rekonstrukcija Pokrajinske vlade nije donela nikakve promene i da njome nije ojačana vladajuća većina, već je naprotiv ta većina uzdrmana

Izvor: B92

Četvrtak, 13.11.2014.

19:31

Default images

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor je gostujući u emisiji "Jedan na jedan" Radio televizije Vojvodine rekao da nije suština pitanja oko rekonstukcije Pokrajinske vlade kako je ona izvršena već u tome šta će doneti i šta će raditi u narednih godinu i po.

Govoreći o razlozima zbog kojih Savez vojvođanskih Mađara, čiji je Pastor lider, nije glasao za rekonstrukciju Pokrajinske vlade, Pastor je rekao da se u "poslednjih 36 sati uoči glasanja izdešavalo mnogo toga ružnog" što je dovelo do toga da poslanička grupa SVM na sat i po pre početka sednice donese odluku da svojim prisustvom poslanici te stranke daju kvorum, ali da ne glasaju za rekonstrukciju.

"Tom odlukom nismo birali između jednih i drugih već smo izabrali ono za šta smo smatrali da je u tom trenutku najmanje loše", rekao je Pastor, dodajući da je očekivao da će u predlogu rekonstrukcije biti korekcija.

On je podsetio da je uoči sednice Socijaldemokratska stranka (SDS) Borisa Tadića donela odluku da neće podržati najavljenu rekonstrukciju, a da se ipak među predlozima za rekonstrukciju našlo ime jednog člana SDS, koji je prethodno isključen iz te stranke.

Na pitanje da li je SVM i dalje deo vladajuće koalicije, Pastor je kazao da formalno gledajući ta stranka jeste deo vladajuće koalicije u Vojvodini jer niko zvanično nije podneo predlog o smeni članova pokrajinskih sekretarijata iz redova SVM niti o njegovoj smeni sa mesta predsednika skupštine, za koju, kako je rekao nema signala, ali ima nagadanja.

"Mi bi voleli da sednemo sa još uvek partmerima u pokrajinskoj vlasti, da čujemo njihovo mišljenje o tome što se desilo i tome šta će se dešavati u narednih godinu i po i kako vide ulogu SVM u svemu tome i tek onda ćemo doneti odluku da li i dalje ostajemo u vlasti u Pokrajini", rekao je Pastor.

On je istakao da je iz DS-a u poslednjih deset dana razgovarao samo sa Borislavom Novakovićem i to u dva navrata koji mu je najavio da bi uskoro trebalo da dođe do razgovora oko funkcionisanja pokrajinske vlasti u budućnosti.

Pastor je rekao i da nije bilo nikakvih pritisaka od strane Srpske napredne stranke na SVM kada je reč o glasanju o rekonstrukciji Pokrajinske vlade niti kada je reč o bilo kakvim drugim stvarima vezanim za pokrajinu jer je sa Aleksandrom Vučićem prilikom potpisivanja koalicije na republičkom nivou dogovorio da koalicija na pokrajinskom nivou nema uticaj na taj sporazum i to se, kako je rekao, "nije promenilo ni za milimetar".

Govoreći o povratku Vojislava Šešelja u Srbiju i njegovim istupima u javnosti, Pastor je rekao da je sa ljudskog aspekta kazao da je dobro da je Šešelj zbog svoje bolesti pušten da se leči kod svoje kuće, ali je naglasio da sve ovo što se dešava u javnosti sa Šešeljevim izjavama nije očekivao i da na to ne gleda kao na nacionalno pitanje, već kao na civilizacijsko pitanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: