Za tri dana poginulo 100 džihadista

Najmanje 100 pripadnika ekstremističke Islamske države (ID) poginulo je u sukobima oko strateškog sirijskog grada Kobanea tokom protekla tri dana.

Izvor: B92

Subota, 01.11.2014.

13:16

Default images

Sirijska opservatorija za ljudska prava je saopštila da je sa najnovijim brojem poginulih pripadnika ID broj ukupno poginulih ekstremista u sukobima oko Kobanea koje su počele 16. septembra, porastao na 576, preneo je AFP.

U sukobima su uzeli učešća i pripandici ID iz Alepa i Rake, navela je Opservatorija.

U sukobima oko Kobanea je poginulo i 15 pripadnika Jedinica za zaštitu kurdskog naroda (YPG) koji brane grad od ekstremista, dok je još 11 ekstremista nastradalo u vazdušnim napadima.

Ukupno u sukobima oko Kobanea do sada je poginulo 958 osoba - 576 ekstremista IS, 361 pripadnik YPG i 21 civil, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: