"S Nikolićem? Trebaće više vremena"

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga kaže da je dugo procenjivala da li da dođe na skup Trilateralne komisije u Beogradu i da je odlučila da ne dođe.

Izvor: B92, Danas

Četvrtak, 30.10.2014.

22:51

Default images

Kako je navela u intervjuu za beogradski list Danas, odlučila je da se zahvali na pozivu zbog nastalih okolnosti i produženja procesa izgradnje institucija na Kosovu.

Govoreći o sastanku sa predsednikom Nikolićem, kaže da su se sastali više puta do sada.

"Na svakom forumu i konferenciji, ili samitu, bilo regionalni ili širi, mi smo predstavili naše zemlje i diskutovali smo. Za neposredan bilateralni sastanak sa predsednikom Nikolićem nije bilo konkretne inicijative. Mislim da će za takve inicijative zatrebati više vremena, većih priprema i jedan konkretan rezultat."

Upitana o Briselskom sporazumu, kaže da ima više delova sporazuma koji se ne primenjuju, "posebno deo bezbednosti i raspuštanja ilegalnih i paralelnih srpskih struktura na severnom delu teritorije Kosova, kojima je nastavljena podrška autoriteta iz Srbije".

Ceo intervju koji je Jahjaga dala za Danas prenosimo OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: