Bolnica kriva za širenje ebole

Zvaničnici bolnice u Teksasu u kojoj je jedan državljanin SAD preminuo od ebole, a dve medicinske sestre zaražene, izvinili su se zbog propusta.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.10.2014.

11:28

Default images

Doktor Danijel Varga rekao je da je bolnica loše postupila u slučaju Tomasa Dankana, koji je po prvobitnom pregledu u bolnici poslat na kućno lečenje, iako je naveo da je stigao iz Liberije, te da je kod sebe primetio simptome ebole.

“Nažalost, naš inicijalni tretman gospodina Dankana, uprkos naporima da naši najbolji doktori budu uz njega, bio je pogrešan. Nismo uspostavili pravu dijagnozu i loše smo protumačili simptome ebole. Veoma nam je žao zbog toga“, rekao je Varga.

Nekoliko dana po ponovnom dolasku Dankana u bolnicu, on je preminuo, a dve medicinske sestre koje su mu pružale pomoć zaražene su ebolom.

Varga je istakao da je poučena ovim slučajem bolnica promenila sistem praćenja pacijenata i uvela obavezno ispitivanje kretanja pacijenata.

Takođe, najavljeno je da će biti smanjena granica temperature pacijenata koji se jave u bolnicu za pregled u vezi sa ebolom, sadašnja granica je 37,7, a medicinska sestra, zaražena ebolom, prijavila je najvišu telesnu temperaturu od 37,2.

Ember Vinson je prebačena u bolnicu u Atlanti, gde je prethodno uspešno izlečeno dvoje obolelih, a bolnice u SAD rade na uspostavljanju sistema bolje zaštite zaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: