Sreda, 24.09.2014.

11:19

Turska negira učešće u borbi sa ID

Turska je danas negirala navode da su sa njene teritorije poleteli avioni koji su izveli vazdušne napade na džihadiste Islamske države.

Izvor: Tanjug

Default images

Ni turski vazdušni prostor ni američka baza u Indžirliku nisu korišćeni u napadima na ekstremiste Islamske drzave, rekla su dva zvaničnika iz kancelarije premijera Turske Ahmeta Davutoglua za Rojters.

Rami Abdulrahman iz Sirijske opservatorije za ljudska prava prethodno je saopštio da su tokom noći bombardovani položaji pod kontrolom Islamske države u Siriji nedaleko od turske granice i da su vojni avioni došli iz pravca Turske.

Udari su izvedeni nešto pre i posle ponoći na uporišta džihadista i puteve kojima se snabdevaju u okolini kurdskog grada Ain al-Arab, saopštila je ova organizacija sa sedištem u Londonu.

Abdulrahman je dodao da se ne zna koja zemlja je izvela napade, mada veruje da avioni nisu iz sasava sirijskih vazduhoplovnih snaga.

Druge potvrde o vazdušnim udarima u toj oblasti nema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: