Postignut napredak u saradnji sa RS

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je na današnoj sednici vlada Srbije i Republike Srpske konstatovano da je postignut napredak u saradnji u svim oblastima

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 20.09.2014.

00:00

Default images

Vučić je dodao da je dogovoreno formiranje Koordinacionog tela koje bi se bavilo zajedničkim razvojem poljoprivredno- prehrambene i industrijske proizvodnje.

Konstatovan je napredak u skoro svim oblastima, ali i uverenje da sve može da ide još brže bolje i jače i da će i tako biti u narednom periodu, rekao je premijer koji se zahvalio ministrima iz RS što su došli u Beograd i poželeo im da se osećaju kao kod svoje kuće.

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović zadovoljna je efektima zajedničke sednice sa Vladom Srbije, posebno predvidljivošću vremena realizacije svih dogovorenih i započetih projekata.

Cvijanovićeva je, uz zahvalost premijeru Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije, na konferenciji za novinare u Palati Srbija rekla da su na sednici analizirani preduzeti projekti I da se sada tačno zna, kako je rekla, u kojem pravcu se krećemo. Reč je pre svega o infrastrukturnim projektima - izgradnji mosta LJubovija - Bratunac, železničke pruge “Rudo”, saradnji ministarstava saobraćaja, kao i prenosa vlasništva kada je u pitanju pruga Šid, objasnila je Cvijanovićeva.

Uverena je, kaže, da će rešenja biti doneta u kratkom roku. Prema njenim rečima, bilo je reči I o nekoliko veoma važnih sporazuma u oblasti poljoprivredi koji podrazumevaju čvrstu saradnju relevatnih institucija I subjekata.

Srpska je, rekla je Cvijanovićeva, izrazila opredeljnost za zajednički projekat Podrinje, u koji se, kako je rekla, uklapaju svi predvidjeni projekti, kao I izgradnja mosta Bratunac - Ljubovija, zatim projekat “Srednja Drina”, kao I izgradnja Andrićgrada. Tu je I zajedničko angažovanje na funkconisanju Andrićevog instituta u Andrićgradu, što nam daje mogućnost zajedničkih nastupa.

Sve započeto dobija drugu dinamiku, zadovoljna sam efektima, posebno sam zadovoljna što će u predvidivo vreme doći do realizacije ovih projekata”, rekla je Cvijanovićeva.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je početkom septembra sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom sa kojim je dogovoreno da se u bliskom periodu održi zajednička sednica dve vlade.

Vučić i Dodik razgovarali su tada pored ostalog o unapredjenju privredne saradnje u skladu sa zakonom o specijalnim i paralelnim vezama izmedju Republike Srbije i Republike Srpske, a posebno u oblasti poljoprivrede i gradjevinskog sektora.

Peta zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske održana je sredinom decembra prošle godine u Banjaluci posle koje su tadašnji premijer Srbije Ivica Dačić i premijerka RS Željka Cvijanović potpisali Memorandum o razumevanju Srbije i Republike Srpske o poslovno-tehničkoj saradnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: