Drecun: Demonstriraju ekstremizam

Predsednik odbora za KiM Milovan Drecun kaže da izjave pootpredsednika pokreta Samoopredeljenje Visara Imerija predstavlja demonstriraju politike ekstremizma.

Izvor: Danas, Tanjug

Sreda, 17.09.2014.

07:59

Default images

Visara Imerija izjavio je da Srbija mora da promeni pristup prema Kosovu.

Oni su zapravo ti koji ne doprinose procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine, a ne srpski zvanicnici, rekao je Drecun za "Danas" povodom intervjua Imerija iz pokreta Samoopredeljenje, čiji predstavnik u budućoj Vladi Kosova treba da bude zadužen za dijalog sa Beogradom.

„Stavovi i retorika Visara Imerija su anahroni i izuzetno štetni. Uprkos svemu, ne očekujem da prevlada politika ekstremizma koju zastupa Samoopredeljenje predvodjeno Aljbinom Kurtijem, jer bi to, nesumnjivo, bilo krajnje kontraproduktivno za sve, već da albanski političari u Prištini pokažu racionalnost kako bi proces normalizacije odnosa bio nastavljen“, poručuje Drecun.

Imeri je u intervjuu za "Danas" rekao da Srbija mora da promeni pristup prema Kosovu, a da pregovarački proces u Briselu ne treba da bude zatvoren diplomatski dijalog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: