Tri miliona m³ vode potopilo Tekiju

Dragan Dončevski iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije za B92 kaže da se na depresiju tla uz Dunav od Tekije do Kladova slila ogromna količina vode.

Izvor: B92

Sreda, 17.09.2014.

17:02

Default images

On je u vestima B92 rekao da su velike poplave ovih dana pogodile istok Srbije zbog velikih količina padavina i kiše koje su bujično donele voda.

"Dunav nije pravio problem već bujične vode, velika i nagla količina padavina - sve to dovelo je do toga da se sva ta vode slije u ovu depresiju iza nas. Više od tri miliona kubnih metara vode slilo se u ova sela".

Prema njegovim rečima, Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije pokušava da sa pumpama ispumpa tu vodu koja se slila u sela između Tekije i Kladova i poslednja merenja nivoa vode pokazuju da je nivo niži za 2 do 3 cm što znači da je voda počela da se povlači.

"Nezahvalno je prognozirati kada će se voda povući, moguće je da nisu u pitanju dani već nedelje pogotovo što se očekuju kiše i za vikend, tako najavljuje RHMZ. To može opet biti problematično na ovom području", kaže Dončevski.

On dodaje da nemamo dovoljno pumpi velikog kapaciteta, pa su nadležni iz HE Đerdap pozvali Rumune kako bi se proces ispumpavanja vode ubrzao.

Novinarske ekipe ušle su u danas selo Grabovica koje je prethodnih dana zbog velikih poplava bilo odsečeno od sveta. Voda je na nekim kućama stigla gotovo do krovova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: