Potpune ukrajinske sankcije Rusiji

Ukrajinska vlada je objavila preporučenu listu ruskih pojedinaca i kompanija na koje treba primeniti sankcije.

Izvor: B92

Petak, 12.09.2014.

19:54

Default images

Ukrajinska vlada predlaže i da se građanima Ruske Federacije i drugih država koje su podržale vojnu agresiju protiv Ukrajine, kao i terorizam i okupaciju dela zemlje, zabrani ulazak na njenu teritoriju.

Kabinet ukrajinske vlade je inicirao zamrzavanje imovine i ograničavanje odliva kapitala onih ruskih pojedinaaca i pravnih lica u čijem kapitalu udeo ima i Ruska Federacija i koji su podržali vojnu agresiju protiv Ukrajine.

Takođe se predlaže da se ne izdaju dozvole za unošenje banknota ukrajinske nacionalne valute iz Rusije.

Preporučuje se i zabrana kupovine robe i usluga od ruskih kompanija, osim u slučajevima kada ne mogu biti zamenjeni robom i uslugama iz drugih izvora.

Preporuka je i da ruski građani ili pojedinci pod njihovom kontrolom budu isključeni iz učešća u privatizaciji ili iznajmljivanju ukrajinske državne imovine.

Ukrajinska vlada sugeriše i uvođenje dodatnih ekoloških, sanitarnih, fitosanitarnih i veterinarskih kontrola hrane, tekstilnih i kozmetičkih proizvoda, kao i proizvoda kućne hemije iz Rusije.

Na listi predloženih sankcija za ruske građane su i one koje se odnose na transfer tehnologija i aurtorskih prava.

Kijev je zatražio od Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu da se sa ovom listom sankcija upoznaju relevantne agencije EU, SAD i drugih članica G7, kako bi i one razmotrile uvođenje analognih kaznenih mera protiv Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: