"Ne očekujem meke sankcije Srbiji"

Ministarka bez portfelja Jadranka Joksimović ne očekuje bilo kakvo usporavanje procesa evrointegracija Srbije zbog stava prema Rusiji.

Izvor: B92

Nedelja, 24.08.2014.

16:24

Default images

"Ne očekujem loš scenario, niti neke meke sankcije. Naprotiv, naš stav koji je premijer Vučić pre neki dan izneo dobro je prihvaćen", kaže Joksimović i dodaje da je sprovođenje reformi jedino što se vrednuje.

Ministarka bez portfelja kaže za B92 da će predstojeća Konferencija zemalja Zapadnog Balkana u Berlinu, imati dvojaku dimenziju - političku i ekonomsku i njoj će stoga prisustvovati ministri spoljnih poslova i privrede.

Ona je rekla i da Nemačka nije protiv proširenja EU već da Nemačka poučena prethodnim iskustvom želi da bude sigurna da li neko na osnovu sprovedenih reformi zaslužuje da bude član EU ili ne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: