Ruskom homofobu pet godina zatvora

Maksim Martsinkevič se predstavlja kao vođa neonacionalističke, homofobične grupe “Occupy Pedophilia“, a narednih pet godina provešće u zatvoru.

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2014.

14:20

Default images

Iako iza sebe ima veliki broj krivičnih dela, čovek koji se odaziva na nadimak Sekira osuđen je zbog seksualnog i fizičkog zlostavljana 15-godišnjeg iračanina.

Martsinkevič je objavio dvadesetominutni video snimak na kojem tuče, šiša do glave, crta po licu zastavu sa duginim bojama i Davidovu zvezdu na grudima dečaku za koga je pretposavljao da je homoseksualac.

“Occupy Pedophilia“ je organizacija koja je usmerena direktno protiv gej populacije, a u dosadašnjoj svojoj istoriji jedan od vidova njihovog aktivizma je posećivanje internet portala za četovanje, gde su stupali u kontakt sa ljudima homoseksualnog opredeljenja, dogovarali sastanke sa njima, a potom i prebijali i mučili.

Prema sopstvenom priznaju, grupa je vršila nasilje na preko 1.500 osoba, a takav način ponašanja Martsinkevič je opravdavao ciljem organizacije da “leči muškarce od homoseksualnosti“.

On iza sebe već ima zatvorsko iskustvo, od 2007. do 2010. godine je bio iza rešetaka zbog etnički motivisanog nasilja, ali nikada ranije nije odgovarao za kidnapovanja i nasilje prikazano u video snimcima koje je delio na interentu.

U pritvoru je od januara ove godine, pošto je uhapšen na Kubi zbog ekstremizma, a pored njega još devet članova grupe je iza rešetaka pod optužbama za nasilničko ponašanje, razbojništva i slanje pretećih poruka. Njihovo suđenje je zakazano za septembar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

17 h

Podeli: