Sreda, 13.08.2014.

19:50

"Vozilo u Srbiji, pomaže i FBI"

Nadam se da će ubica Luke Jovanovića biti brzo pronađen, rekao je za RTS ministar Stefanović. Vozilo nije napustilo Srbiju. FBI pomaže u identifikaciji vozila.

Izvor: B92, RTS

Default images

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da ima pomaka u istrazi u vezi s pogibijom Luke Jovanovića.

"Kao što smo pronašli ubicu Tijane Jurić, pronaći ćemo i ubicu Luke Jovanovića", rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a ministar Stefanović.

Komentarišući sastanak s roditeljima poginulog dečaka, Stefanović je rekao da su oni pogođeni situacijom, ali da razumeju napore policije da se otkrije ko je odgovoran za Lukino ubistvo.

Prema njegovim rečima, policija je uradila rekonstrukciju kretanja vozila koje je usmrtilo Luku.

Ministar je rekao da postoje podaci o tome gde se vozilo kretalo i pre nesreće, međutim, kako je naveo, kamere koje su snimile vozilo su loše, pa ne može da se vidi registracija.

Stefanović kaže da je snimak kamera prosleđen i FBI-ju, čiji će stručnjaci pokušati da "pročiste" snimak.

Ministar je rekao da su došli do informacija da je vozilo koje je udarilo Luku Jovanovića proizvedeno novembra ili decembra 2012. godine i da se radi 24 sata na tom slučaju. Stefanović je naveo i da su te informacije prosleđene zastupnicima te vrste vozila.

Ministar policije je rekao i da ekipe MUP-a proveravaju i snimke s graničnih prelaza, kao i da nema informacija da je vozilo koje je izazvalo nesreću napustilo Srbiju.

Bez komentara posle sastanka s ministrom

Roditelji preminulog Luke Jovanovića sastali su se danas sa ministrom Stefanovićem, a posle razgovora nisu želeli da daju izjave za medije.
Novinari su nakon sastanka upitali oca preminulog, Bojana Jovanovića, da li sada idu na Brankov most, gde je trebalo da bude održan protest, na šta je on odgovorio da "ne idu na most, već na neko drugo mesto".

Ranije danas, prijatelji Luke Jovanovića pozvali su građane da se okupe na Brankovom mostu, gde je on stradao, i pozvali su ministra Stefanovića da im se pridruži u protestu i pruži im podršku radi pronalaženja ubice.

Oni su najavili blokadu mosta, ukoliko se Stefanović ne pojavi.

Do blokade nije došlo, jer je u međuvremenu održan sastanak ministra Stefanovića s roditeljima stradalog.

Podsetimo, Luka Jovanović je 25. jula s još nekoliko prijatelja pokušavao da pomeri automobil kome je otpao točak na silasku s Brankovog mosta kada ga je pokosio automobil za koji se pretpostavlja da je "mini moris", a koji je dolazio iz pravca Zelenog venca.

Lukin otac je nekoliko dana stajao na mostu sa sinovljevom slikom tražeći pravdu i otkrivanje počinioca, a danima se održavaju i protesti zbog te tragedije.

Vozač "mini morisa" je posle nesreće, bez zaustavljanja, pobegao s mesta nesreće. Beogradska policija je u nedelju objavila i snimak s mesta udesa.

Prema rečima ministra, u istragu ubistva Luke Jovanovića na Brankovom mostu u Beogradu uključeno je više od 100 policajaca, a njih 20 samo pregleda snimke s graničnih prelaza, jer se sumnja da je vozilo imalo strane registarske tablice.

Nakon što je direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović rekao da zastareli video-nadzor ne može da bude opravdanje za policiju koja ne može da nađe vozača "mini moris kantrimena", jer se od registracije automobila u Srbiji odvaja deo za bezbednost saobraćaja, Stefanović je rekao da policija ne postavlja kamere, ne asfaltira puteve, niti popunjava udarne rupe.

Ministar Stefanović je juče posle sastanka s čelnicima PU Novi Pazar istakao da je svim policijskim upravama u Srbiji dato tri meseca da ispune konkretne zadatke ili će odgovorni biti smenjeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

140 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: