Sahranjena Tijana Jurić

Svirepo ubijena petnaestogodišnja Tijana Jurić sahranjena je danas na subotičkom pravoslavnom groblju.

Izvor: B92, Blic

Petak, 08.08.2014.

18:22

Default images

Uz oglašavanje zvona crkve u Subotici, tačno u 17 sati, krenula je pogrebna povorka od više od 2.000 ljudi do pravoslavnog groblja.

Nad grobom ubijene devojčice potresnim govorom o njenim željama i prekinutim nadama oprostio se Miloš Stanković, glumac subotičkog Narodnog pozorišta.

Opraštajući se od Tijane, glumac Subotičkog narodnog pozoriša Miloš Stanković, rekao je da je ona bila ponos svojim roditeljima Igoru i Mirjani, da je imala mnogo drugarica i drugova, koji su posle njenog nestanka napisali pismo državnom vrhu da je pronađu i da im je vrate.

"Proveli smo svih 12 dana pakla čekajući da nam se vrati", rekao je on.
Foto: Tanjug
Pre sahrane, u crkvi Vaznesenja Gospodnjeg u Subotici služeno je opelo, kojem su prisustvovali i direktor policije Milorad Veljović, predstavnici subotičke policije i lokalne vlasti.

Nakon opela, kovčeg sa Tijaninim telom, u pratnji članova porodice, njenih drugova i prijatelja i mnogobrojnih građana, nošen je subotičkim ulicama od crkve do groblja.
Foto: Tanjug
Nakon sahrane, prijatelji Tijane Jurić okupiće se u 19 sati u centru grada kod Zelene fontane i paljenjem sveća održaće pomen. Za 19 sati Tijanini vršnjaci zakazali su protest protv nasilja na subotičkom trgu.

Povodom tragične smrti Tijane Jurić u Subotici je danas proglašen dan žalosti.
Foto: Tanjug
Tijana je nestala u noći između 25. i 26. jula, nedaleko od sportskog centra "Rata" u Bajmoku. U potragu za njom, uz srpsku, uključila se i mađarska policija, kao i Evropol i Interpol.
Foto: Tanjug
Telo Tijane Jurić pronađeno je juče, na smetlištu nedaleko od Bajmoka. Policija je uhapsila Dragana Đurića iz Surčina koji je priznao ubistvo i pokazao mesto na kojem je zakopao telo.

Kako saznajemo, Dragan Đurić (34) je, prema sopstvenom priznanju, Tijanu Jurić fizički maltretirao i nad njom se seksualno iživljavao pre nego što je ubio.

Noćas Draganu Đuriću ističe rok za zadržavanje u policiji, a očekuje se da će pritvor biti produžen na 30 dana. Đuroić će večeras biti sproveden na saslušanje.

Za ovako teško krivično delo zaprećena je kazna od 30 do 40 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

16 h

Podeli: