Obrenovac: Ubrzan rad na vrtićima

Radovi na rekonstrukciji i saniranju štete u obrenovačkim vrtićima su intenzivirani kako bi se deca što pre vratila u njih.

Izvor: B92

Sreda, 06.08.2014.

14:58

Default images

Ti objekti su pretrpeli ogromne štete u majskim poplavama, saopštila je danas opština Obrenovac.

Radovi se trenutno izvode u tri obdaništa - "Cicibanu", "Neveni" i "Zeki", a roditelji su oslobođeni plaćanja naknade boravka dece u vrtiću od 16. maja do 1. septembra, bez obzira da li su deca pohađala vrtić ili ne.

"Štete na našim objektima su ogromne i bez obzira da li je voda bila manje od metar, kao u 'Cicibanu' ili u 'Zeki' gde je voda bila preko 160 centimetara, šteta je pođednako velika", rekao je direktor predškolske ustanove ''Perka Vićentijević'' Miloš Desančić.

Desančić je dodao da su do sada, uz pomoć volontera obijeni zidove i da se trenutno radi na malterisanju, kao i na vodovodnoj, strujnoj i topolovodnoj instalaciji, te da radovi idu dobrim intezitetom.

Prema njegovim rečima, konstantno se proverava sa vlagomerima koji je procenat vlage u zidovima, a on je takav da je moguće izvoditi radove.

Kako je dodao, 1. septembra će početi sa radom četiri vrtića "Nevena", "Cvrčak", "Kolibri" u Briču i novoizgrađeni vrtić u Stublinama, koji je opremljen centralnom kuhinjom čiji kapacitet će biti malo proširen, pa će uglavnom moći da pokriva kapacitete obrenovačkih vrtića.

"Ukoliko slučajno bude zafalilo hrane, mi smo u pregovorima sa vrtićem na Čukarici koji nas trenutno snabdevaju hranom", rekao je Desančić, koji je apelovao na dužnike da izmire obaveze.

Član veća Gradske opštine Obrenovac Novica Filipovac rekao je da se radovi izvode na svim obdaništima osim na obdaništu "Veseljko".

To obdanište je, prema rečima Filipovca, pretrpelo najveću štetu i u njemu je smeštena centralna kuhinja koja je totalno uništena, pa će se za potrebe u narednom periodu koristiti kuhinja u novom vrtiću u Stublinama.

"Nadamo se da će se u dogledno vreme krenuti i sa rekonstrukcijom vrtića Veseljko. Donatori postoje samo treba da se završe poslovi sa javnim nabavkama i potpišu ugovor", zaključio je Filipovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: