Moskva:Traže od Putina akciju u UKR

Nekoliko stotina građana okupilo se u Moskvi tražeći od predsednika Putina akciju u Ukrajini, kako bi krvoproliće na istoku te zemlje bilo zaustavljeno.

Izvor: B92

Subota, 02.08.2014.

17:51

Default images

Nekoliko stotina građana tražilo je od Putina da uputi vojnike za održavanje mira kako bi se okončalo krvoproliće u toj zemlji.

"Ako neko ima moć, onda treba da pređe u akciju", rekli su organizatori na početku skupa na kojem se očekuje učešće proruskih aktivista iz Donjecka na istoku Ukrajine.

Prema njihovima rečima, Rusija treba da uputi vojne snage za održavanje mira i zaštitu proruskog stanovništva.

"Američki generali se trenutno nalaze u Ukrajini i nabavljaju oružje ukrajinskoj vojsci. Ne razumemo zašto Rusija ne bi učinila isto za proruske aktiviste", dodali su organizatori skupa na kojem se puštaju ruske patriotske pesme.

U tromešecnom sukobu između ukrajinskih snaga bezbednosti i proruskih pobunjenika, poginulo je više 1.100 ljudi, naveo je UN.

Uprkos političkoj podršci Putina proruskim pobunjenicima na istoku Ukrajine, Kremlj negira da im šalje bilo kakvu direktnu pomoću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: