PR: Sarađivaćemo do kraja istrage

Vlada Kosova je, povodom Vilijamsonovog izveštaja, saopštila da će nastaviti da sarađuje sa njegovim timom dok se istrage ne okončaju.

Izvor: B92

Utorak, 29.07.2014.

13:56

Default images

Vlada Kosova je u saopštenju povodom objavljivanja izveštaja Euleksovog tužioca Klinta Vilijamsona, izjavila da je “uzela u obzir” ovaj izveštaj.

“Vlada Republike Kosova je sarađivala sa specijalnim timom, i nastaviće da sarađuje dok se ove istrage okončaju”, rečeno je iz Prištine.

U saopštenju se dodaje da je Kosovo ovu posvećenost dokazalo kroz “odobrenje Skupštine Republike Kosova za formiranje posebnog odeljenja u okviru kosovskog sudskog sistema”.

“Ovo je najbolji dokaz da je Kosovo država vladavine prava, da će u nastavku ovog procesa nastaviti da preduzima sve neophodne korake u punoj saradnji za međunarodnim partnerima”, navedeno je.

Na kraju saopštenja se ističe da Vlada Kosova ceni okončanje rada ambasadora Vilijamsona i da je to “važan korak za utvrđivanje individualne odgovornosti i privođenje kraju nedokazanih optužbi”.

Bivša glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte izrazila je žaljenje što Vilijamsonoov tim nije pronašao dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv odgovornih za te zločine.

Tužilac za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević kaže da je izveštaj glavnog tužioca Euleksa satisfakcija za žrtve i veliki doprinos međunarodnoj pravdi. On je dodao da je Vilijamsonov tim "stavio krunu" na dugogodišnji posao koji je započelo srpsko Tužilaštvo za ratne zločine na osnovu navoda iz knjige bivše glavne tužiteljke Haškog tribunala Karle del Ponte.

Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić izjavio je da je izveštaj specijalnog tužioca Euleksa Klinta Vilijamsona objektivan i da predstavlja korak napred ka ostvarenju međunarodne pravde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: