Lasta: Smene zbog rasipništva

Izvršni odbor direktora saobraćajnog preduzeća "Lasta" smenjen je zbog nerada, neodogovornog i rasipničkog ponašanja.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 22.07.2014.

23:45

Default images

Predsednik Nadzornog odbora kompanije "Lasta" Zoran Babić izjavio je Tanjugu da je na njegov predlog smenjen ceo Izvršni odbor direktora "Laste" na čelu sa Veliborom Sovrovićem.

"Ceo dan sam bio u kontaktu sa premijerom Aleksandrom Vučićem. Na moj predlog Nadzorni odbor razrešio je svih pet direktora 'Laste'", rekao je Babić

On je ponovio da u borbi protiv korupcije nema i neće biti zaštićenih i da svako mora da odgovara za svoje postupke.

Među smenjenima je i zamenik generalnog direktora "Laste" Nemanja Tomović za koga su pojedini mediji pisali da je na račun preduzeća, trošio, između ostalog, velike sume novca na ručkove u restoranima.

Tomović je na to mesto postavljen prošle godine kao kadar SNS-a. Pozivajući se na izvore iz sindikata, “Blic“ je sveo njegove cehove po restoranima - visoke sume, na račun preduzeća..

Nemanja Nenadić iz Transparensija podseća da je rad javnih preduzeća regulisan zakonom i da je, osim kadrovskih pitanja, važno kakve rezulatate ta preduzeća postižu.

“Umesto svega toga imamo samo najave, samo priču povremeno o tome kakvi su rukovodioci, treba li da budu partijski ljudi ili ne, ali nikada nismo videli crno na belo situaciju da li su ta javna preduzeća radila dobro ili loše, da li su mogla i u tim nekim lošim okolnostima kao što su situacije u kojima su Železnice ili Srbijagas da imaju manje gubitke. Dakle, to je ono što nam apsolutno nedostaje“, ocenjuje Nenadić.

Mijat Lakićević iz Novog magazina kaže da su sve to važna pitanja u kojima treba da se krene od države.

“Država treba da uspostavi kriterijume ma osnovu kojih treba da ocenjuje njihov rad, njihovi biznis planovi i rezultati, ima profita ili nema, i na osnovu toga da meri rad direktora“, smatra on.

Predsednik Vlade najavio je da će, u prvih 100 dana rada Vlade, biti smenjeni direktori u mnogim javnim preduzećima.

O imenima se spekuliše, a osim Tomovića, u tom kontekstu u javnosti su pominjani i Dragoljub Simonović, direktor Železnica, kao i direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: