Ponedeljak, 21.07.2014.

14:05

Nikolić o Kongresu slavista

Predsednik Nikolić sastao se sa predstavnicima Srpskog nacionalnog komiteta slavista i članovima Organizacionog komiteta kongresa Svetske organizacije slavista.

Izvor: Tanjug

Default images

Tomislav Nikolić, koji je pristao da bude visoki pokrovitelj Međunarodnog kongresa slavista, istakao je da Srpski nacionalni komitet slavista čini jedno veliko delo u teškim vremenima i uslovima, a da će ono što postignu služiti na korist generacijama koje dolaze, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Predstavnici Organizacionog komiteta 16. međunarodnog kongresa Svetske organizacije slavista informisali su predsednika Nikolića o toku priprema za održavanje kongresa, koji je planiran 2018. godine, čije održavanje u Srbiji predstavlja veliko priznanje srpskim slavistima i filolozima na doprinosu svetskoj akademskoj zajednici.

Međunarodni kongres Svetske organizacije slavista predstavlja najprestižniji slavistički naučni skup i jedan od najstarijih i najuglednijih događaja svetske akademske zajednice, a njegovim održavanjem Beograd postaje centar svetske slavistike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: