Više od polovine putnika Holanđani

U avionu koji je pao nad istočnom Ukrajinom se nalazilo ukupno 298 ljudi, od kojih su 154 bili državljani Holandije, izjavio je potpredsednik Malezija erlajnsa.

Izvor: B92

Petak, 18.07.2014.

00:09

Default images

Huib Gorter je na konferenciji za štampu na amsterdamskom aerodromu Shiphol, sa kojeg je let MH17 danas poleteo za Kuala Lumpur, ali se srušio iznad istočne Ukrajine, rekao da je u avionu bilo 283 putnika i 15 članova posade, prenela je agencija AFP.

Pored najmanje 154 Holanđana, među putnicima je bilo i 27 Australijanaca, 23 Malezijca, 11 Indonežana, šest Britanaca, četiri Nemca, četiri Belgijanca, tri Filipinca i jedan Kanađanin, dok je nacionalnost preostalih 47 putnika zasad nepoznata, rekao je Gorter.

On je dodao i da su svih 15 članova posade bili Malezijci.
Huib Gorter (Foto: Beta/AP)
Na svim zgradama vlade širom Holandije, zastave će biti spuštene na pola koplja zbog pogibije državljana te zemlje-

Holandski premijer Mark Rute zatražio je da zastave na državnim zgradama budu spuštene na pola koplja posle, kako je rekao, verovatno najgore avionske nesreće u istoriji Holandije.

U obraćanju novinarima na aerodromu Shiphol u Amsterdamu, s kojeg je avion poleteo, pošto je zbog nesreće prekinuo odmor i vratio se u zemlju, Rute je rekao da je ovo "crni dan" za Holandiju i dodao: "Ovaj predivni letnji dan završio se na najcrnji mogući način". Američki potpredsednik Džozef Bajden izjavio je da je na letu MH17 verovatno bilo i američkih državljana i da potvrda tih sumnji predstavlja prioritet za SAD. On je dodao da je verovatno avion raznesen usred leta.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko rekao je da je obaranje aviona "akt terorizma", optuživši proruske snage u oblasti, ali su oni odgovorili da su malezijski putnički avion oborila dva ukrajinska vojna aviona koja su nadletala region u poslednjih nekoliko dana, navodi BBC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: