Dačić s Rusima o oslikavanju Hrama

Ministar Dačić primio je danas akademika Ruske akademije umetnosti Nikolaja Aleksandroviča Muhina i naučnog sekretara Akademije Nadeždu Nikolajevnu Muhinu.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.07.2014.

19:08

Default images

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je goste iz Rusije u svojstvu kopredsedavajućeg konkursne komisije za unutrašnje oslikavanje hrama Svetog Save.

Ministar Dačić dobio je poziv da učestvuje u završnom zasedanju konkursne komisije za unutrašnje oslikavanje hrama Svetog Save, koje će biti održano u Moskvi u drugoj polovini septembra ove godine, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Protokol između Vlade Srbije i Vlade Ruske Federacije o ruskom učešću u izradi unutrašnjeg ukrašavanja hrama Svetog Save u Beogradu potpisan je u Moskvi 16. marta 2012. godine, a realizaciju Protokola preuzeli su Ministarstvo spoljnih poslova Srbije i Ministarstvo kulture Ruske Federacije.

Ruska akademija umetnosti realizovala je obnovu hrama Hrista Spasitelja u Moskvi, a akademik Nikolaj Aleksandrovič Muhin bio je nadležan za oslikavanje većeg dela enterijera hrama, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: