Utorak, 01.07.2014.

08:19

Manco: EU nije san, niti noćna mora

Italija danas od Grčke preuzima predsedavanje Evropskoj uniji. Među prioritetima italijanskog predsedavanja biće i približavanje Srbije i Balkana Uniji.

Izvor: RTS

Default images

Ambasador Italije Đuzepe Manco rekao je za RTS da je italijansko predsedavanje Evropskoj uniji značajno za Srbiju, jer će upravo Srbija i Balkan biti u vrhu prioriteta.

"Tokom našeg predsedavanja približićemo Uniju Srbiji, da bismo vam pokazali da Unija nije san ili noćna mora, već nešto stvarno, što će ljudima dugoročno koristiti", ističe Manco.

On je, ipak, dodao da bi Evropska unija podržala Srbiju na evropskom putu, bez obzira na to koja država je predsedavajuća.

"Činjenica da je Barozo pre odlaska sa funkcije u Briselu došao ovde, potvrda je da će Evropska unija, bez obzira na to ko će doći na njegovo mesto, podržati evropski put Srbije", rekao je Manco.

Kako kaže, italijanska ambasada će 11. jula otvoriti vrata građanima Srbije, koji mogu da dođu tamo i da vide šta Evropa može da učini za njih.

Rim će se, tokom predsedavanja EU, orijentisati na privredni rast, zapošljavanje i proširenje evropske zajednice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: