Profesorka 11 dana štrajkuje glađu

Kabinet predsednika Tomislava Nikolića večeras je odgovorio na pismo profesorke informatike u Šumarskoj školi koja zbog otkaza štrajkuje gladju u kabinetu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.06.2014.

21:41

Default images

Profesorka Radojka Mikšin 20. juna se zaključala u kabinetu, počela štrajk glađu.

Miškin je izjavila za agenciju Beta da je putem elektronske pošte večeras oko 19 sati iz Nikolićevog kabineta dobila pismo.

"Ovo je prvi put da neko reaguje, iz kabineta gospodina Nikolića su me u pismu obavestili da su primili k znanju moje pismo, tražeći podatke o meni i mom slučaju", kazala je profesorka Miškin.

Ona je navela da je odgovor iz kabineta predsednika Srbije jedanaestog dana štrajka gladju, prva reakcija od svih nadležnih kojima se do
sada obraćala za pomoć.

"Odmah sam odgovorila kabinetu Tomislava Nikolića šaljući sve što mi je traženo i evo danas, iako iscrpljena, osećam nadu da će moj problem oko otkaza biti rešen", rekla je Radojka Miškin.

Profesorka Miškin je zahtevala da posle konačnog rešenja Apelacionog suda u Kragujevcu o prekidu njenog radnog odnosa u ovoj školi, s obzirom da to školska uprava ne može da učini, njen problem reši ministar prosvete Srdjan Verbić.

Takođe, njen advokat je uložio zahtev za reviziju na rešenje Apelacionog suda. Zbog iscrpljenosti, povišenog pritiska i problema sa srcem, danas je
profesorki ukazana lekarska pomoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

10 h

Podeli: