Nedelja, 22.06.2014.

19:37

Koliko ćemo čekati nove načelnike?

Dok se čeka imenovanje novih čelnika policijskih uprava MUP Srbije, mora da se ispoštuje procedura koja uključuje i pravo žalbe.

Izvor: Večernje novosti

Default images

Do postavljanja na funkcije novih načelnika uprava iz Direkcije policije MUP Srbije, posle prekjučerašnje smene četvorice funkcionera, poslove će voditi njihovi zamenici.

Ko će biti novi načelnici, predlaže direktor policije, a rešenje donosi ministar unutrašnjih poslova. Međutim, u ovom trenutku se ne zna kad će se to i dogoditi, jer, prema zakonu, svi koji su smenjeni imaju pravo žalbe na rešenja, i to u roku od osam dana po prijemu.

Posle smene Mladena Kuribaka, do imenovanja novog, Upravu policije vodiće zamenik Zoran Alimpić. Poslove načelnika Uprave granične policije umesto Nenada Banovića obavljaće Dragan Gligorić. Umesto Zorana Tomaševića, Upravom za obezbećenje ličnosti i objekata upravljaće zamenik načelnika Dragan Nikolić.

Prema jučerašnjem saopštenju MUP, direktor policije Milorad Veljović rukovodiće, do postavljenja novog načelnika i Upravom kriminalističke policije umesto Rodoljuba Milovića. Pre godinu dana sa funkcije zamenika smenjen je Bogdan Pušić, a nije bio imenovan novi.

U saopštenju policije navodi se i da je na predlog Veljovića, a rešenjem ministra unutrašnjih poslova, na mesto načelnika Uprave saobraćajne policije imenovan glavni policijski savetnik Vladimir Rebić, dok je na mesto zamenika premešten glavni policijski savetnik Slobodan Malešić. Inače, početkom meseca dužnosti načelnika Uprave saobraćajne policije razrešen je Dragiša Simić.

Smena načelnika, kako je pre dva dana kazao premijer Aleksandar Vučić, usledila je posle niza afera i medijskih prepucavanja koje su kulminirale ratom klanova u bezbednosnim strukturama Srbije. Premijer je u narednom periodu najavio pojačan rad u borbi protiv narko-dilera, ističući da osim akcije „Grom 1“ nije bilo gotovo nijedne druge uspešne akcije protiv narko-klanova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: