Utorak, 10.06.2014.

12:17

Ovo može da se desi samo u Rusiji

Samo u Rusiji se može dogoditi da vam poplava pred vrata kućnog praga donese nešto što liči na ogromnu interkontinentalnu balističku raketu, piše Raša tudej.

Izvor: Raša tudej

Default images

RT navodi da bar tako tvrde neki ruski blogeri, nakon što se u selu Malougrenjevo, koje se nalazi u regionu južno do zapadnog Sibira, koji je trenutno pogođen velikim poplavama, pojavio ogroman misteriozni objekat, koji je voda donela do kućnog praga seoskog saobraćajnog policajca.

Odmah su se pojavile brojne teorije o tome šta je taj objekat, a najpopularnija je postala ona po kojoj je zapravo reč o delu rakete, jer se do sada dešavalo da rakete lansirane sa Kosmodroma u Kazahstanu preleću taj deo Rusije.

Međutim, odsustvo znakova korišćenja raketnog goriva neke je dovelo do drugog zaključka, a to je da je misteriozni objekat u stvari deo ugašene interkontinentalne balističke rakete, navodno zakopane negde u blizini. Poplava mora da ju je podigla i donela u selo, smatraju oni koji veruju u tu teoriju.

Sledeće spekulacije koje su se pojavile ticale su se toga da li je taj objekat i koliko opasan po zdravlje meštana. Tako su se meštani, bez obzira u koju teoriju veruju, ipak složili oko jedne stvari: objekat mora da je veoma opasan i da sada vlasti pokušavaju da sakriju grešku.

Međutim, prava istina u stvari i nije toliko uzbudljiva, piše dalje Raša tudej.

Naime, lokalnoj TV stanici OTV njuz Aleksej Jaškin, profesor koji predaje o raketama, je objasnio da na osnovu njegovog dugogodišnjeg iskustva bavljenja raketama može da tvrdi sa sigurnošću da je veliki objekat koji je doplivao u selo Malougrenjevo prazno kućište raketnog motora, najverovatnije zaostalo još od vremena SSSR kada je u tom regionu postojala hemijska fabrika.

„Pošto je u pitanju prazno kućište, bez goriva, ne izaziva nikakvu opasnost ni tehnički, ni po ljude“, dodao je profesor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: