Poslanici danas propituju Vladu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i članovi vlade danas će, u skladu sa Poslovnikom, odgovarati na poslanička pitanja.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.05.2014.

07:12

Default images

Premijer je sinoć najavio da će danas i sam prisustvovati sednici Skupštine, na kojoj poslanici postavljaju pitanja vladi.

Vučić je sinoć za RTS rekao da će biti održana i vanredna sednica parlamenta, na kojoj će biti predstavljen vladin izveštaj o katastrofalnim poplavama koje su pogodile Srbiju kada taj izveštaj bude završen, a taj dokument trebalo bi da bude gotov narednog utorka ili srede.

Poslovnik o radu parlamenta predvideo je da svakog poslednjeg četvrtka u mesecu parlamentarci imaju mogućnost da od ministara i premijera dobiju odgovore na sve teme koje ih zanimaju.

Sudeći po izjavama proteklih dana, poslanike prevashodno interesuju informacije u vezi sa poplavama koje su pogodile Srbiju i posledicama koje su izazvale.

Poslanici su zainteresovani i za odgovor na pitanje ko je odgovoran zbog onoga što se dogodilo, kao i o eventualnim sankcijama koje slede.

U okviru posete Srbiji u parlament će danas doći i predsednik Slovenije Borut Pahor, a kako je planirano, razgovaraće sa predsednicom parlamenta Majom Gojković, a zatim se obratiti poslanicima na posebnoj sednici koja je predvidjena u 16.00 sati.

Skupštinsko prepodne ispuniće zajednički rad Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava i Odbora za pravosudje, državnu upravu i lokalnu samoupravu, koji će razmatrati Izveštaj o radu Agencije za borbu protiv korupcije za prošlu godinu i redovan godišnji izveštaj Zaštitnika gradjana, takodje za tu godinu.

Na dnevnom redu zajedničke sednice je i Izveštaj o sprovodjenju Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i Zakona o zaštiti podataka o ličnosti za 2013. godinu.

Zatim će zasedati i odbori za spoljne poslove, za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, kao i Odbor za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: