Obrenovac postao grad redova

Obrenovac je postao grad redova. Čeka se u redovima za prijavu štete, u redovima za pijaću vodu, na punktovima Crvenog krsta, javlja reporter B92 iz ovog mesta.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.05.2014.

10:30

Default images

Gradska opština Obrenovac počela je jutros ponovo da radi, na staroj adresi i u staroj zgradi, a kako javlja naš reporter, ispred opštine su redovi i gužve.

Takođe, prema informacijama našeg reportera Nenada Nešića, građanima okupljenim ispred zgrade opštine saopšteno je da će biti formirano deset komisija koje će obilaziti teren i sastavljati izveštaje o načinjenoj šteti, umesto da građani sami prijavljuju štetu koju su pretrpeli u poplavama, kako je prvobitno bilo predviđeno.

Predsednik opštine Miroslav Čučković objasnio je za TV B92 da je takva odluka doneta zbog toga što ima mnogo oštećenih. "Imamo 30.000 oštećenih lica, zbog toga ćemo ovih 10 komisija poslati na teren i na taj način ćemo evidentirati štetu, biće napravljen jasan dosije za svakoga", poručio je on i dodao da će građani biti pravovremeno obavešteni kada će komisija obilaziti određene delove grada.

Predsednik opštine je naveo i da je neophodno da građani slikaju svoja domaćinstva, pre nego što komisija na terenu dođe do njihovih kuća, jer će to biti potrebno za evidentiranje i procenu štete. "Mi molimo vlasnike svih dobara da fotografišu ta dobra i čekaju zaduženu komisiju da dođe. Posle slikanja, mogu da počnu da iznose nameštaj iz kuća i stanova."

Čučković je, takođe, rekao da fabrika vode na Zabrežju radi, da će Obrenovac danas dobiti tehničku vodu, kao i da je 80 odsto opštine dobilo struju.

Upitan kada će evakuisano stanovništvo moći da se vrati u svoje domove, on kaže da je nezahvalno davati prognoze i da je sada prioritet zdravlje i bezbednost ljudi. "Zdravlje i bezbednost ljudi je najbitnije. Kataklizmu smo preživeli sa minimalnim brojem žrtava i ne želimo da ugrozimo stanovništvo kroz zaraze."

On je dodao da su sve ekipe na terenu i da se ubrzano radi na osposobljavanju kanalizacije, koja predstavlja najveći problem. "Ronilačke ekipe i sve ostale službe su na terenu kako bi osoposobili kanalizaciju."

Naš reporter dodaje da je primetan veliki broj pumpi koje ispumpavaju vodu i da se kontroliše da li svaka kola imaju zaštitnu opremu, hirurške maske, kao i da se građani pridržavaju ovih propisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: