Stefanović: Spremni za kriminalce

Nebojša Stefanović izjavio da se "grdno varaju" svi koji misle da policija neće adekvatno odgovoriti na bilo koji vid kriminala u bilo kojem delu države.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.05.2014.

14:10

Default images

"Policijske uprave su apsolutno spremne u svim gradovima i opštinama i za narkodilere, kriminalce, provalnike, za razbojnike, za sve koji na bilo koji način krše zakon. Nikome nećemo progledati kroz prste. Zapravo, imaće snažan odgovor policije", rekao je ministar unutrašnjih poslova u intervjuu za Nedeljnik.

Stefanović je svima sugerisao da se okanu kriminala, a naročito u trenutku kada je prioritet da se pomogne ljudima koji su ostali bez domova.

Ministar je ocenio da je poražavajuća "ljudska drskost" onih koji su se usudili da kradu u gradu koji je uništen i čiji su stanovnici evakuisani.

"Policija apsolutno neće imati milosti prema lopovima. Postupaćemo u skladu sa zakonom i svaka kradja biće kvalifikovana kao teško krivično delo zbog posebnih okolnosti", rekao je Stefanović.

On je dodao da se menjaju stereotipi koji u društvu vladaju o policiji.

"Naravno da postoji i korupcija unutar policije. Naravno da postoje pojedinci koji bacaju ljagu na ovu tešku i časnu profesiju. Ima i onih koji su nas u prethodnom periodu u negativnom kontekstu zadužili kod naroda. Nažalost, kroz njihove poteze gradjani gledaju na celu policiju. Ali oni su manjina", rekao je Stefanović.

Ministar policije je, medjutim, ocenio da je više od 95 odsto pripadnika policije čestito, iskreno i vredno i da su oni u policiju došli da bi radili za državu, a ne da bi se uniformom zaštitili od odgovornosti za krivična dela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: