Lončar: Svih lekova ima dovoljno

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio da svih lekova ima dovoljno i apelovao na sve evakuisane da ne budu nestrpljivi da se vrate u svoje kuće.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.05.2014.

11:36

Default images

On je dodao da deca u poplavljena područja mogu da se vrate sedam dana nakon povlačenja vode.

''Pre toga mora da se uradi kompletna dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija. Dezinfekcionih sredstava trenutno ima dovoljno'', rekao je Lončar novinarima u Palati Srbija.

On je naglasio da lekova u Krupnju ima dovoljno, da nema ugroženih, već da su pojedinci želeli da se obezbede.

''Apoteke i domovi zdravlja rade 24 sata dnevno. Nemoguće je u svakoj ulici i naselju napraviti magacine za lekove'', rekao je Lončar i dodao da su sve ekipe na terenu.

Prema njegovim rečima, kod jedne osobe u kolektivnom centru se posumnjalo na šugu i ta osoba je odmah izolovana, dok su se kod par osoba pojavile i vaške, pa su i oni odmah izolovani.

Ministarstvo: Krupanj ima dovoljno lekova

U Domu zdravlja Krupanj obezbeđeni su svi neophodni lekovi i medicinska sredstva, uključujući probiotike, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja.

"U toku dana biće isporučene i dodatne količine lekova", najavilo je ministarstvo, ističući da su Apoteka i Dom zdravlja Krupanj otvoreni 24 časa i raspolažu sa dovoljnim brojem lekarskih ekipa.

Stanovništvu su podeljena detaljna uputstva o ponašanju u toku poplava i nakon povlačenja vode iz poplavljenog područja, a epidemiološka situacija je u potpunosti pod kontrolom.

Ministarstvo je saopštilo da je, povodom vanredne situacije izazvane elementarnim nepogodama, u stalnom kontaktu sa svim zdravstvenim ustanovama, organizuje i koordinira aktivnosti na obezbeđivanju neophodnih količina lekova, sanitetskog i medicinskog materijala, posebno za građane u najugroženijim područjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

6 h

Podeli: