Morava presekla put ka Svilajncu

Velika Morava presekla je i obustavila saobraćaj na putu Markovac-Svilajnac, što je otežalo dopremanje pomoći. Do Svilajnca samo preko Despotovca i Velike Plane

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 19.05.2014.

09:11

Default images

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije MUP Srbije za Pomoravski okrug Goran Kušić, izjavio je jutros da je "dosta visok nivo vode Velike Morave kod Svilajnca u blizini Termoelektrane "Morava".

"Termoelektrana" nije ugrožena od poplave, nema bojazani od potopljenja, ali bi, iznad nekog nivoa vode Velike Morave mogla prestati saradom zbog nekih tehničkih stvari, a sada ne sme da prestane jer su potrebe za strujom velike", rekao je Kušić.

"U Jagodini, Ćupriji, Paraćinu i Svilajncu, situacija se pomalo normalizuje", rekao je Kušć i napomenuo da Paraćin i Svilajnac još u svim delovima nemaju struju, vodu, ne rade škole, još je puno vode po kućama.

"Nema većih problema nego što ih je bilo, lokalne samouprave se organizuju i preuzimaju ingerncije na raščišćavanju i otklanjanju posledica poplava i asanacije terena", rekao je on. Situacija se polako normalizuje i počinje funkcionisanje gradova, ocenio je Kušić.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović kaže da uz Moravu problem pravi i reka Rača. Puna je Resava, puna je kanalizacija, pa se ispumpana voda iz kuća vraća, objasnio je on.

Presecanjem puta Markovac - Svilajnac, otežano je snabdevanje hranom i vodom Svilajnca, istakao je Milanović i napomenuo da se u Svilajnac može sada jedino preko Despotovca i Velike Plane.

Milanović je napomenuo da je juče počelo skupljanje uginulih životinja i da je to dobro organizovano od strane veterinsrke službe i Kafilerije u Ćupriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

5 h

Podeli: